Almelose Orthodontisten hecht veel waarde aan een goede relatie met onze verwijzers. Daarom informeren wij u graag over een aantal algemene zaken met betrekking tot onze praktijk:

Verwijzing
Op dit moment hebben wij geen wachtlijst. U kunt patiënten zelf bij ons aanmelden of u kunt patiënten (of hun ouders) met onze praktijk contact op laten opnemen. In beide gevallen stellen wij een verwijsbrief met een verwijsindicatie zeer op prijs. Indien u of uw patiënt eventueel een voorkeur voor een van de orthodontisten heeft, dan gelieve u dit s.v.p. aan te geven. In het algemeen adviseren wij om jeugdige patiënten met een malocclusie bij voorkeur op de leeftijd van 10 jaar te verwijzen en niet te wachten tot de wisseling voltooid is. Tot 10-jarige leeftijd zijn er voor vrijwel alle malocclusies nog ruimschoots voldoende orthodontische behandelingsmogelijkheden. Daarna nemen deze mogelijkheden voor bepaalde malocclusies af. Dat geldt met name voor kinderen met een grote overbeet. In een informatief interview met het tijdschrift Dental Tribune worden de indicatie en timing van verwijzing nader toegelicht.

Gratis informatiekaarten
Veel collega's vinden het handig om bij het verwijzen een informatiekaart met de contactgegevens van onze praktijk aan de patiënt mee te geven. Deze kaarten kunt u gratis telefonisch (0546-825875/825655) of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij ons bestellen.

Terugkoppeling
Na het onderzoek van uw patiënt ontvangt u als verwijzer een verslag met de bevindingen en ons behandelingsvoorstel. Hierin wordt tevens aangegeven wat er met de patiënt en/of ouders is afgesproken. Ook na afloop van de behandeling ontvangt u als verwijzer een verslag. Mocht dit nodig zijn, dan krijgt u tevens tussentijdse berichtgeving. Terugkoppeling gebeurt altijd in overleg met de patiënt en/of ouders.

Overleg
Indien u over een patiënt wilt overleggen of nadere informatie wenst, kunt u hiervoor altijd contact met onze praktijk opnemen.

Contactgegevens voor verwijzers
• post: Almelose Orthodontisten, Wierdensestraat 36, 7607 GJ Almelo
• tel. 0546-825875 (collegiaal), 0546-825655 (patiënten)
• e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De praktijk is maandag t/m donderdag van 8:30 tot 12:00 uur en 13:30 tot 17:00 uur voor verwijzers telefonisch bereikbaar.


Gratis informatiekaart met de contactgegevens