Na verschillende vormen van handarbeid te hebben beoefend, ben ik in 1996 begonnen bij Metteke Swank in wijkcentrum De Schelf te Almelo. De lessen bestonden uit tekenen, aquarelleren en werken met pastelkrijt.

Via een workshop kwam ik in 2000 in contact met de schilderacademie Le Pinceau van Ben Kuipers in Ootmarsum. Daar heb ik de passie voor olieverf ontdekt. Tijdens de jaarlijkse kunstmarkt in Ootmarsum zit ik samen met een aantal cursisten van de academie te schilderen aan de hand van een bepaald thema.

Ik heb verschillende exposities gehad in Nijverdal, Tubbergen, Delden, Ootmarsum, Westerhaar en Almelo. In galeries, bejaarden- en verzorgingstehuizen.

Mijn werk bestaat veelal uit het schilderen van mijn vakantiefoto's, vooral uit Italië en Frankrijk. Die hangen nu permanent in verpleeghuis Het Meulenbelt. Sinds kort ben ik begonnen met kinderportretten. Ik werk veel in opdracht. Mensen die graag een schilderij willen van hun hond of poes of een ander mooi kunstwerk voor aan de muur, kunnen ook bij mij terecht. Voor informatie, zie mijn website www.lenyprotzman.nl.

Exposeren geeft mij veel voldoening en ik hoop dat de kijkers van de schilderijen er veel plezier aan beleven.