De volgende kwaliteitspunten zijn kenmerkend voor behandelingen bij Almelose Orthodontisten:

Mondhygiëne-instructie
Orthodontische apparatuur bemoeilijkt de mondhygiëne. Daarom krijgt iedere patiënt voorafgaande aan de behandeling altijd uitgebreide instructies over de mondhygiëne tijdens het dragen van de beugel ('poetsklas'). De mondhygiëniste controleert ook altijd de manier van mondhygiëne en de conditie van het gebit, tandvlees en kaakbot. Indien nodig kan zij ook tijdens de behandeling patiënten met hun mondhygiëne begeleiden.

Behandeling door orthodontist zelf
Onze orthodontisten plaatsen de beugels altijd zelf, zowel de uitneembare als de slotjesbeugels. Bovendien stellen onze orthodontisten deze beugels altijd zelf bij. Dit maakt het mogelijk om het gebit zo nauwkeurig en snel mogelijk en met zo weinig mogelijke nadelige bijwerkingen in de rij te zetten.

Verschillende slotjesbeugels
Onze orthodontisten gebruiken maar liefst 4 verschillende typen slotjesbeugels, waaronder witte slotjes. Uit deze 4 soorten kiezen zij het type slotjesbeugel waarmee zo snel mogelijk een optimaal resultaat kan worden bereikt.

Samenwerking in de praktijk
Almelose Orthodontisten beschikt niet alleen over een mondhygiëniste, maar ook over een logopediste en fysiotherapeut. Deze hebben een speciale opleiding gevolgd in behandelingen van patiënten met gebitsafwijkingen. De logopediste, Ingrid Staarink-Boerrigter, behandelt afwijkende mondgewoonten, zoals duimzuigen en open mondgedrag. Deze gewoonten hebben een nadelige effect op de stand van het gebit en kunnen het resultaat van een orthodontische behandeling nadelig beïnvloeden. Fysiotherapeut Hans de Boer behandelt patiënten met kaakgewrichtsproblemen en patiënten die na een kaakoperatie bewegingsbeperkingen van de onderkaak hebben.