Onze praktijk is een begrip in Twente. Dr. Remmelink en Tan zijn gerenommeerde orthodontisten met veel ervaring. Na afronding van een 6 jaar durende tandartsstudie hebben zij 4 jaar lang de fulltime specialistenopleiding Orthodontie aan de universiteit gevolgd. Vanaf 1985 werken ze als orthodontist in Almelo. Dr. Remmelink en Tan zijn respectievelijk onder de BIG-nummers 19023444102 en 59024212802 in het BIG-register van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) als specialist in de dento-maxillaire orthopaedie (orthodontist) ingeschreven.

De orthodontisten zijn lid van talloze nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen en beroepsorganisaties en hebben daarin ook vaak bestuursfuncties vervuld. Ze hebben beiden veel landelijke en internationale orthodontische congressen georganiseerd. Zo heeft orthodontist Tan jarenlang de congressen voor de landelijke specialistenvereniging georganiseerd. Hij is tevens geruime tijd secretaris van deze vereniging geweest. Hij heeft deel uitgemaakt van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting, een organisatie die zich onder meer richt op de bij- en nascholing van mondzorgprofessionals. Daarnaast is hij bestuurslid geweest van de European Begg Society of Orthodontics (EBSO).  Deze laatste vereniging organiseert tweejaarlijkse internationale orthodontische congressen en is vernoemd naar een van de pioniers op het gebied van vastzittende beugels ('plaatjesbeugels'), de in het vakgebied beroemde Australische orthodontist P. Raymond Begg (1898–1983). Drs. Tan houdt zich nog steeds bezig met de organisatie van congressen voor deze vereniging. Ook heeft hij geruime tijd deel uitgemaakt van de Specialisten Bemiddelingsraad. Hij is bovendien jarenlang lid geweest van een werkgroep voor afwijkende mondgewoonten. Tan is tevens de kwaliteitsmanager van Almelose Orthodontisten

Dr. Remmelink is gepromoveerd tot doctor in de geneeskunde en is als staflid een aantal jaren aan de afdeling Orthodontie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) verbonden geweest. Bovendien is hij naast tal van bestuursfuncties onder andere voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO) en medewerker van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde geweest. Hij heeft diverse wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en op veel cursussen en congressen voordrachten gehouden. Voor zijn wetenschappelijke werk ontving hij van de Amerikaanse en Nederlandse specialistenverenigingen de belangrijkste wetenschappelijke prijzen, respectievelijk de Milo Hellman Research Award en de DMO Research Award. Hij heeft deel uitgemaakt van multidisciplinaire werkgroepen voor de behandeling van patiënten met schisis (hazenlip), kaakgewrichtsproblemen, afwijkende mondgewoonten en het obstructieve slaapapneu syndroom (OSAS). In 1987 heeft hij mandibulaire repositie-apparaten (MRA’s) in Nederland geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn deze beugels als veelgebruikt hulpmiddel voor de behandeling van snurken en OSAS in het reguliere zorgstelsel niet meer weg te denken. Dr. Remmelink is mede-oprichter en erelid van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS). Ook is hij lid geweest van de multidisciplinaire werkgroep voor de landelijke richtlijn voor de diagnostiek en behandeling van OSAS bij volwassenen en bij kinderen. Hij is momenteel onder meer voorzitter van de Booy Foundation, een stichting die cursussen en congressen voor orthodontisten organiseert, voorzitter van de Twentse Orthodontisten Vereniging (TOV) en president van de Europese orthodontische vereniging EBSO die op 18 en 19 mei 2017 in Amsterdam een internationaal congres organiseert. Sinds jaar en dag maakt hij deel uit van de commissie die het afsluitende examen voor orthodontisten in opleiding afneemt.

Ook op dit moment zijn de orthodontisten in diverse instanties in het vakgebied actief. Beide orthodontisten beschikken over het Kwaliteitskeurmerk van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten en voldoen aan alle kwaliteitseisen die gelden voor de herregistratie in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialismen (STS). Voor het bijhouden van hun vakkennis zijn de orthodontisten geabonneerd op legio wetenschappelijke tijdschriften.

Alle medewerkers zijn eveneens vakkundig opgeleid. Ze hebben diverse orthodontische cursussen gevolgd en zijn allemaal al vele jaren in onze praktijk werkzaam, sommigen zelfs al sinds 1985.

Kenmerkend voor de werkwijze in onze praktijk is dat de orthodontisten zelf alle beugels plaatsen en bijstellen. Hierdoor krijgt iedere patiënt altijd de maximale aandacht van de orthodontist zelf. Dit garandeert een snelle en doelgerichte behandeling met een zo optimaal mogelijk behandelresultaat. Met reden luidt het motto van Almelose Orthodontisten:

…waar de specialist zelf behandelt!