Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)In onze praktijk wordt veel aandacht besteed aan een goede mondhygiëne tijdens de orthodontische behandeling. Als unieke service krijgen alle nieuwe patiënten van onze mondhygiëniste gedegen mondhygiëne instructies en controles. Voor orthodontische problemen die samenhangen met afwijkende mondgewoonten (zoals mondademhaling en tongpersen) beschikt onze praktijk over een speciaal opgeleide logopediste. Voor pijn en functieproblemen van spieren en gewrichten in hoofd en hals (zoals bewegingsbeperkingen van de onderkaak) is een gespecialiseerde fysiotherapeut in onze praktijk aanwezig.

Daarnaast wordt de verwijzend tandarts door de orthodontist over de bevindingen en het behandelingsplan geïnformeerd. Na afloop van de behandeling ontvangt de tandarts een eindverslag. Indien nodig krijgt de tandarts ook tussentijdse berichtgeving(en). Ook in het geval van tandheelkundige problemen zoals gaatjes of ondeugdelijke vullingen zal de orthodontist de tandarts hierover informeren.

Onze praktijk heeft veel expertise op het gebied van samenwerking met andere zorgverleners. Er wordt samengewerkt met gespecialiseerde tandartsen en kaakchirurgen. Ook met zorgverlenende instanties zoals centra voor bijzondere tandheelkunde, schisisteams, tandheelkundige en medische universitaire afdelingen, craniofaciale centra en werkgroepen voor patiënten met het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) werken wij nauw samen.