Verschillende vaste beugelsIn verband met verhuizing e.d. kan het soms nodig zijn dat een orthodontische behandeling door een andere orthodontist wordt overgenomen. Als de patiënt een uitneembare beugel heeft is dat in het algemeen geen enkel probleem. Bij patiënten die een vaste beugel (plaatjesbeugel) hebben ligt dat echter heel anders.

Iedere orthodontist gebruikt namelijk zijn eigen vastzittende beugel met het daarbij behorende speciale instrumentarium. Als een lopende behandeling met vastzittende orthodontische apparatuur door een andere orthodontist wordt overgenomen, dan beschikt de nieuwe orthodontist doorgaans niet over het erbij passende instrumentarium. Dat kan het bijstellen van de beugel aanzienlijk bemoeilijken. Soms moet de beugel zelfs door een nieuwe worden vervangen. Een kostbare aangelegenheid.

Om de hiermee samenhangende problemen en extra kosten te voorkomen is het af te raden om tijdens een lopende behandeling met vastzittende orthodontische apparatuur van orthodontist te veranderen. Onze orthodontisten nemen derhalve in principe uitsluitend behandelingen van patiënten met vastzittende orthodontische apparatuur over, indien de patiënt van buiten de regio Twente naar Almelo is verhuisd. Verder is het altijd aan te bevelen om de behandeling door de 'oude' orthodontist af te laten maken als de behandeling bijna klaar is, zelfs wanneer de patiënt naar een geheel ander gedeelte van het land verhuisd is.

In het geval plaatsing van een vastzittende beugel gepland is en u weet al dat er binnen afzienbare tijd een verhuizing op stapel staat, meld dit dan s.v.p. altijd zo spoedig mogelijk aan de orthodontist. Deze kan dan tijdig regelen dat de beugel door een orthodontist in de nieuwe woonomgeving geplaatst wordt.