Een gezond en mooi gebit vinden wij bij Almelose Orthodontisten heel belangrijk. Maar ook persoonlijke aandacht en een prettige sfeer zijn uitgangspunten van onze praktijk. Wij doen altijd ons uiterste best om patiënten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen en leggen alles van tevoren zo duidelijk mogelijk uit. Niet voor niets hebben wij een schat aan ervaring met behandelingen van kinderen met schisis (hazenlip), syndromale afwijkingen en beperkingen, zoals autisme, PDD-NOS en ADHD, en Down syndroom. Voor deze patiënten nemen wij alle tijd.

Verder wordt onze praktijk gekenmerkt door extra aandacht voor een effectieve mondhygiëne. Een inefficiënte mondhygiëne tijdens een orthodontische behandeling leidt immers snel tot schade aan gebit en tandvlees. Dat kan ernstig afbreuk aan het resultaat van een orthodontische behandeling doen.

Bij behandelingen gebruiken wij bij voorkeur comfortabele beugels die hun doelmatigheid hebben bewezen. Veiligheid, kwaliteit en betaalbaarheid bepalen de keuze van onze beugels. Daarnaast streven we er bij iedere behandeling naar om zo min mogelijk beugels te gebruiken. Hierdoor worden onnodige kosten vermeden.

Bijzonder bij Almelose Orthodontisten is dat de orthodontisten zelf behandelen.